Paprika marinuota su česnakais (stipriai saldžiarūgštė)
5 kg paprikos
Marinatui:
2 stiklinės vandens
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės acto
2 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai druskos
2 galvos česnako
Kvepiančių pipirų ir dar ko šaus į galvą
Išvirti marinatą be paprikų ir česnakų. Supjaustytas ruoželiais ir išvalytas SPALVOTAS paprikas dalimis dėti į verdantį marinatą, apvirti (kas marinuoja, žino,- tik tiek, kad perkaistų, paprikos gana gležnos), išgriebti ir tankiai pridėti į stiklainius. Į marinatą sumesti pjaustytus česnakus, dėti kvapaus pipiro (jei norisi- ir aitraus), užvirinti ir užpylus paprikas užsukti dangteliais. Marinatui vandens nereikia, nes paprikos paleidžia sultis ir jeigu per stipriai prigrūdu stiklainius, man to skysčio dar ir lieka… Skanaus Žiemą suvalgius paprikas skysčio neišpilti, tinka gardinti burokėlių ir kopūstų sriubas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą