2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Marinuotos paprikos

Paprika marinuota su česnakais (stipriai saldžiarūgštė)
5 kg paprikos
Marinatui:
2 stiklinės vandens
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės acto
2 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai druskos
2 galvos česnako
Kvepiančių pipirų ir dar ko šaus į galvą
Išvirti marinatą be paprikų ir česnakų. Supjaustytas ruoželiais ir išvalytas SPALVOTAS paprikas :) dalimis dėti į verdantį marinatą, apvirti (kas marinuoja, žino,- tik tiek, kad perkaistų, paprikos gana gležnos), išgriebti ir tankiai pridėti į stiklainius. Į marinatą sumesti pjaustytus česnakus, dėti kvapaus pipiro (jei norisi- ir aitraus), užvirinti ir užpylus paprikas užsukti dangteliais. Marinatui vandens nereikia, nes paprikos paleidžia sultis ir jeigu per stipriai prigrūdu stiklainius, man to skysčio dar ir lieka… Skanaus :) Žiemą suvalgius paprikas skysčio neišpilti, tinka gardinti burokėlių ir kopūstų sriubas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą