2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Šulijos kibinai

Įdarui:

0.6 kg. mėsos
300 gr. svogūnų
druskos
pipirų
pusė st. mineralinio


Tešlai:

2 kiaušiniai
150 gr. sviesto
150 gr. grietinės
druskos, cukraus, pipirų
miltų apie 2.5 st. ,kol tešla nebelips prie rankų.

Mėsą supjaustyti smulkiai lyg spirgučiams, svogūnus taip pat, suberti prieskonius, supilti mineralinį ir gerai sumaigyti įdarą. Palikti mėsai suminkštėti, kol pasiruošime tešlą.
Kiaušinius išsukti su grietine ir minkštu sviestu, suberti prieskonius ir miltus. Tešla turi gautis lyg gerai išminkytas plastelinas, labai maloni ir nelimpanti prie rankų.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti ploną lakštą, išspausti vienodus apskritimus, dėti pakankamai daug įdaro.Kepti apie 40 min. 190 C. įkaitintoje orkaitėje, kol kibinai taps auksinės spalvos, prieš pabaigą aptepti kiaušinio plakiniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą