Labai senas ir turbūt daug kam žinomas pyragas, bet dabar kažkaip kitaip man jis gaunasi, nuostabiai skaniai...Apsivalgau ir nesigailiu...
Reikės:
1 puodelio manų
1 puodelio miltų
1 puodelio cukraus
Kokių 6 didesnių ir rūgštesnių obuolių.Aš nulupu odelę ir supjaustau, pabarstau cinamonu ir rudu cukrumi( čia mano slaptas ingridientas).
Apie 150 gramų sviesto
Viską pilame į didesnį indą ,išmaišom.Imame kepimo formą ir gerai ištepame sviestu.Barstom apie trečdalį miltų mišinio.Tada dedu obuolių masę.Ant viršaus užbarstau likusius miltus.Na, o dabar liko pati bjauriausia dalis- užtarkuojame sviestą ant būsimo pyrago viršaus.Kepame 200 temperatūroje 40-45 min. Aišku, kad orkaitė turi būti įkaitinta!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą