2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Tailandietiška žuvienė

2 smulkiais kubeliais pjaustyti svogūnai;
2 arbat. šaukšteliai šviežiai tarkuotos imbiero šaknies;
tarkuota žievelė nuo 1 citrinos;
1 arba 2 žali aštrūs smulkiai kapoti (be sėklų) čili pipirai (aš dedu 1 čili, bet aštresnio skonio mėgėjai gali dėti 2 - tikrai nebus per daug :);
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus (arba kubelis sviesto);
1 litras daržovių sultinio (arba 1 litras vandens ir 1,5 kubelio daržovių sultinio);
nedidelė sauja makaronų (aš naudoju "kriauklytes", puikiai tinkančias jūrinės tematikos sriubai), bet tinka ir lakštiniai arba kitokie turimi makaronai;
200 ml. kokosų pieno (dar vadinamo kokosų kremu - parduodamas skardinėse arba popierinėse pakuotėse);
pundelis svogūnų laiškų;
150-200 gr. išlukštentų tigrinių krevečių (aš naudoju šaldytas) (vietoje krevečių tinka krabų mėsa arba šviežia lašiša - gausite vis kitokį sriubos variantą)
druskos;
maltų pipirų mišinio;
šviežių kalendrų
Procesas:

Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, čili, imbierą ir citrinos žievelę, maišydami pakepinkite apie 1-2 min.;
Supilkite sultinį, sudėkite makaronus, uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min. - kol išvirs makaronai;
Sudėkite krevetes, įmaišykite kokosų pieną, kapotus svogūnų laiškus ir pavirkite apie 2-3 min. (tik tiek, kol sušils krevetės). Jei sriuba atrodo tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įberkite truputį druskos;
Įpiltą į lėkštę sriubą pabarstykite maltais pipirais, kapotais šviežių kalendrų lapeliais (kalendra suteikia ypatingą aromatą ir pikantiškumą, tad jos nepagailėkite) ir paskaninkite šlakeliu citrinos sulčių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą