2011 m. birželio 26 d., sekmadienis

Šokoladinis negriukas


Šis šokoladinis keksas labai mėgstamas mūsų šeimoje, drėgnas, purus, tirpstantis burnoje. Jei gaminsie, nebijokite, jei tešla atrodys per skysta, tokia ir turi būti. Kepu metalineje užsegamoje formoje, bet į vidurį įstatau stiklinę.

Pirmi produktai:

200 gr. margarino ,bet aš naudoju sviestą (180g)
2 stiklines cukraus
2 dideli šaukštai kakavos
trys šaukštai vandens
100 g juodo šokolado ,naudoju šokoladą kepiniams(apie 2lt )

Antri produktai:

1,5 stiklinės miltų
1 nubrauktas šaukštelis su trupučiu sodos
5-7 šaukštai grietinės arba kefyro
3-4 kiaušiniai

Stiklinę imu 200ml 
Visus pirmus išvardintus produktus  pakaitinti virš garų vonelės, užvirus dar pavirti kokias 5 minutes, kol masės viršus ims blizgėti.

Miltus supilti į išvirtą masę ir išmaišyti. Supilti grietinę (joje nugesinti sodą),  imušti kiaušinių trynius.
Viską išmaišyti. Pabaigoje sudėti išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską atsargiai išmaišyti.

Kepti 180 laipsnių orkaiteje 35-40 min. bet kepu visada ilgiau....
P.S nuo pirmos masės kartais nuvogiu kokį porą šaukštų šokoladinio glaisto,kurį užtepu jau prieš baigiant kepti keksui,pabarstau migdolų drožlėm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą