2011 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Gilių kava

  • Aštriu peiliu perpjaudami giles, jas nulupkite
  • Pripilkite į puodą pieno ir jame virkite giles, kol jos suminkštėja
  • Išvirtas giles susmulkinkite. Labai patogu permalti mėsmale.
  • Susmulkintą masę paskleiskite plonu sluoksniu ir džiovinkite orkaitėje. Baigiant džiūti, padidinkite temperatūrą ir leiskite šiek tiek paskrusti.
  • Jei gabalėliai dar dideli, galite dar kartą sumalti kavamale ( tik nesusmulkinti iki miltų).
Kava paruošta ir ją galime naudoti kaip ir paprastą pupelių kavą. Geriausia įdėjus smulkintų gilių visą mišinį užvirti, nes vien užpylus verdančiu vandeniu kava taip gerai nepritrauks. Kai kurie žmonės mėgsta gerti natūralią, tačiau žymiai skaniau su pienu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą