2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Avienos troškinys

1 raudonos paprikos
saliero stiebo

poros morkų
poros mažesnių arba vieno superdidelio pomidoro
kelių didelių bulvių
visos česnako galvos
druskos, pipiriukų ir, originaliame recepte – šafrano. Jo dėjau tik kartą ir nemanau, kad dėsiu dar, nes ypatingai patiekalo nepagerino
Supjaustykite mėsą kąsnio dydžio gabaliukais, sumeskite į didesnę keptuvę arba troškintuvą. Ant viršaus kraukite storokais griežinėliais (apie 1 cm) pjaustytas morkas, papriką (irgi per daug nesmulkinkite), saliero riekutes ir į kokias 8 dalis padalintą pomidorą. Padruskinkite, papipirinkite (pašafraninkite, jei norite) ir vos vos pabaksnokite šaukštu. Net nepavadinčiau to maišymu :) Tada į troškinio vidurį įsodinkite visą sveiką nuplautą česnako galvą. Apkraukite stambiai supjaustytomis bulvėmis. Uždenkite ir troškinkite apie valandą. Šiaip pilti nei sultinio, nei aliejaus, nei dar ko nors nereikia. Bet po pusvalandžio man dažnai susidaręs sultinys jau būna į pabaigą, tai įpilu šiek tiek vandens. Dar po 30-40 minučių jau ir tas būna išgaravęs, o mėsytė – minkštutėlė ir skanutėlė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą