2012 m. sausio 7 d., šeštadienis

Medaus tortas

Tešlai
3 kiaušiniai
3 dideli šaukštai medaus
100 g  margarino  ( ne sviesto )
1 stiklinė cukraus
3 maži šauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ),nepamirškit nugesinti
ir apie 5 stiklines miltų (gali prireikti ir daugiau)
Kremui
4 indeliai grietinės 40% riebumo,aš perku "Dvaro"
Cukrus pagal skonį (apie 100g)
Citrinos sulčių, aš išspaudžiu vieną didelę

Ant orkaitės užkaisti puodą su vandeniu, į jį įstatyti bliūdelį, sudėti visus tešlos produktus išskyrus sodą ir miltus.Maišyti kol masė gerokai įkais, tada supilti nugesintą sodą.Turi suputoti.Nuimti puodą, pilti miltus,maišyti.Išimti tešlą iš bliūdo ir dėti ant stalo,pabarstyto miltais.Minkyti, kol bus tokia maloni, kočioti dar šiltą ir kepti.Iškepa lakštas per kelias minutes.Šiltą apipjaustyti.Trupinius smulkinti ir puošti jais tortą.Grietinę su sultimis ir cukrum plakti apie 10 min.Pertepti lakštus.Galima dėti įvairių priedų, kaip antai uogienė,vaisiai,bet šį kartą aš dėjau džiovintų slyvų ir smulkintų graikiškų riešutų.Gavosi štai toks gigantas,bet mūsų šeimai kaip tik...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą