Šį receptą nužiūrejau "skaniame gyvenime",sužavejo netradiciniai ingridientai, gaminau ir bijojau, bet buvo labai skanu. Kai dariau pirmą kartą, naudojau naminę vištą, sekantį kartą pirkau vištienos kumpelius.
apie 2kg vištienos
4-5 didesnių skiltelių česnako
1 čili pipiriuko apie 10 – 12 cm. ilgio
10 – 12 cm. ilgio imbiero
4 anyžių žvaigždučių
3 v. šaukštų rudo cukraus
1 litro apelsinų sulčių
40 gr. žuvies padažo
šviežiai maltų juodųjų pipirų
druskos
čiobrelio
apelsino
sauja dž. abrikosų
Vištą supjaustyti nedideliais gabalėliais, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti į keptuvę odelės puse į apačią ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Susmulkinti čili (išimkite sėklas), imbierą ir česnaką sutarkuoti.
Vištą perdėkite į puodą ar troškinimo indą, įpilkite dalį taukų iš keptuvės, suberkite nuplautus abrikosus, apiberkite cukrumi, supilkite žuvų padažą. Sudėkite paruoštus prieskonius, pjaustytą riekelėmis apelsiną, apibarstykite čiobreliais, užpilkite apelsinų sultimis, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 val. (priklauso nuo ugnies dydžio bei mėsos kokybės). Troškinkite kol mėsa pradės nertis nuo kaulo.Namai nuostabiai kvepėjo...Nuotrauką įkelsiu sekantį kartą, gal spėsiu nufotografuot....
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą