2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Meduoliukai-sausainukai

450 gr. miltų 
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus 
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams ( aš atradau IKI gurmanams prieskoniai)


Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti  ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol  cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti :) tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi buti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figurėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus  traukite lauk.

Glajui :

1 baltimas
250 pudros 
tirpintos citrinos rugštelės pagal skonį.

Šiems meduoliukams atradau parduotuvėje Dr.Oetker šokoladinį glajų, labai patogu,pašildai maišelį mikrobangineje,prakerpi kamputį ir pili tiesiai ant sausainių ,arba į burną (taip Karolis ir padarė).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą