- ~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš naudojau menkės);
- 2 kiaušinių baltymai;
- 1 paprika;
- 1/4 ilgo agurko;
- 100 gr. konservuotų bambukų (galima pakeisti bet kuo
);
- 200 ml vandens
- 4 v.š. cukraus;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.ryžių acto;
- 3 v.š. krakmolo.
Į lėkštutę suberiame krakmolą. Šį kartą, beje, pirmąjį naudojau tikrą kinietišką kukurūzų krakmolą. Jis daug brangesnis už įprastą bulvinį, bet nežinau dar skirtumas koks yra
Kol kepa žuvis, arba jai iškepus, ruošiame padažą. Pakepiname, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą agurką, bambukus.
Pakepus, sudedame prie žuvies. Pilame į keptuvę vandenį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakaitiname, kol sutirštės
Sudedame atgal į keptuvę daržoves, bei žuvį, viską išmaišome ir valgome
Vietoje žuvies galima tą patį daryti ir su vištiena.Naudoju vištienos vidinę file,bet dar supjaustau plonai juostelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą