2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Kinietiška improvizacija

  • ~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš nau­do­jau menkės);
  • 2 kiau­ši­nių baltymai;
  • 1 paprika;
  • 1/4 ilgo agurko;
  • 100 gr. kon­ser­vuotų bam­bukų (galima pakeisti bet kuo :) );
  • 200 ml vandens
  • 4 v.š. cukraus;
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š.ryžių acto;
  • 3 v.š. krakmolo.
Supjaus­tome žuvį, bet ne smul­kiai, o pakan­ka­mai stam­biai. Tru­putį pasū­dome, papi­pi­ri­name.  Su mik­se­riu iki stan­dumo išpla­kame bal­ty­mus. O try­nius supil­kite ant išvirtų ryžių ir tada dar tru­putį pakai­tin­kin­kite — gau­site ryžius su kiaušiniu.
Išplak­tus bal­ty­mus supi­lame ant žuvies, arba žuvį sude­dame į bal­ty­mus :) , pamai­šome.
Į lėkš­tutę sube­riame krak­molą. Šį kartą, beje, pir­mąjį nau­do­jau tikrą kinie­tišką kuku­rūzų krak­molą. Jis daug bran­ges­nis už įprastą bul­vinį, bet neži­nau dar skir­tu­mas koks yra :) Imam žuvį, apvo­lio­jame krak­mole ir dedame į kep­tuvę. Kepame dali­mis, iškep­tus gaba­liu­kus dedame į lėkštę ir t.t.
Kol kepa žuvis, arba jai iške­pus, ruo­šiame padažą. Pake­pi­name, šiau­de­liais pjaus­tytą papriką ir kube­liais pjaus­tytą agurką, bambukus.
Pake­pus, sude­dame prie žuvies. Pilame į kep­tuvę van­denį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakai­ti­name, kol sutirštės
Sude­dame atgal į kep­tuvę dar­žo­ves, bei žuvį, viską išmai­šome ir val­gome :)
Vietoje žuvies galima tą patį daryti ir su vištiena.Naudoju vištienos vidinę file,bet dar supjaustau plonai juostelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą