- ~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš naudojau menkės);
- 2 kiaušinių baltymai;
- 1 paprika;
- 1/4 ilgo agurko;
- 100 gr. konservuotų bambukų (galima pakeisti bet kuo );
- 200 ml vandens
- 4 v.š. cukraus;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.ryžių acto;
- 3 v.š. krakmolo.
Supjaustome žuvį, bet ne smulkiai, o pakankamai stambiai. Truputį pasūdome, papipiriname. Su mikseriu iki standumo išplakame baltymus. O trynius supilkite ant išvirtų ryžių ir tada dar truputį pakaitinkinkite — gausite ryžius su kiaušiniu.
Išplaktus baltymus supilame ant žuvies, arba žuvį sudedame į baltymus , pamaišome.Į lėkštutę suberiame krakmolą. Šį kartą, beje, pirmąjį naudojau tikrą kinietišką kukurūzų krakmolą. Jis daug brangesnis už įprastą bulvinį, bet nežinau dar skirtumas koks yra Imam žuvį, apvoliojame krakmole ir dedame į keptuvę. Kepame dalimis, iškeptus gabaliukus dedame į lėkštę ir t.t.
Kol kepa žuvis, arba jai iškepus, ruošiame padažą. Pakepiname, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą agurką, bambukus.
Pakepus, sudedame prie žuvies. Pilame į keptuvę vandenį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakaitiname, kol sutirštės
Sudedame atgal į keptuvę daržoves, bei žuvį, viską išmaišome ir valgome
Vietoje žuvies galima tą patį daryti ir su vištiena.Naudoju vištienos vidinę file,bet dar supjaustau plonai juostelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą